Bij het ochtendgloren heb ik regelmatig  heldere momenten en op deze morgen werd ik hiermee wakker: het geheugen is al terug en het geheugen zal zich laten zien, wanneer ik het echt wil weten.

Zo dat is nogal wat. Mijn hersenen beginnen volop te draaien en wat in één blik gezien wordt, wordt een heel verhaal bij het opschrijven en het voor mijzelf onder woorden brengen.

Er gaat meteen zoveel door mij heen. Het geheugen zal zich laten zien, wanneer ik het echt wil weten. Het kwartje valt, het gaat er dus om of ik echt wil weten. Het zal er in het moment zijn.

Ik voel de kleinheid opkomen in mij, een heel bekend gevoel en met dat het naar boven komt, sluit zich het heldere moment. Herinneringen komen boven, van pijn en trauma.

Met dat ik beide kanten zo na elkaar voel zie ik dat de keuze in mij ligt. Ik heb een keuze en dat voelt groots, maar ook van help kan ik dat wel. Het impliceert heel veel, ik voel de diepte erin.

Het volgende zwelt in mij op: ik bescherm mijn grenzen en wie er over heen walst krijgt dat in ferme taal te horen. Mijn agressie hoef ik niet meer tegen mijzelf te gebruiken, maar die kracht mag ik wel gebruiken om mezelf te beschermen, want dat is hard nodig. Ik voel nu pas het verschil in mij.

Dan verschijnt er een lichtstraal in mij vanuit het midden van mijn hoofd als een helder geel lichtzwaard schiet het licht naar mijn hart. Twijfel komt boven, maar verdwijnt meteen in deze krachtige oh zo mooie ervaring, het voelt zo goed, zo echt en ik wentel mij er heerlijk in.

Dit komt bij mij naar boven: er zit zo een ongelofelijke power in mij, een gigantische lichtstraal verbonden met lichtwezens van een ver verheven ras koninklijk in de zin van statig, wijs en krachtig. Rechtop, fier en stralend en wijs. Dat ben ik van origine.

Zij, Mirjam, heeft zich helemaal onder laten sneeuwen en weggecijferd om maar niets te voelen en te zien. Het is/was nodig om datgene wat onbewust was en nu in het bewustzijn komt te behappen. Niet alles in één keer, maar stap voor stap. Zo te worden begeleid, de keuze te maken voor het licht, terug naar het origineel. Het licht is zo sterk in mij. De laatste muur mag omvallen, de muur van kleinheid, het bange kind, het onderkruipsel, het in elkaar krimpen, het laten toetakelen. Het is voorbij.

Ik ben de soevereine lichtmens,

elder is speaking van eonen her,

in het stralend middelpunt,

het nulpunt,

van begin en eind en alles in één.

Ik bepaal wat ik zeg en vertel aan een ander. Het alles willen vertellen van miskenning en klein en niet gezien worden. Het wordt nu gezien en het verhaal is verteld.

Zie, zie, zie jezelf. Ik weet prima wat ik aan wie kan vertellen. Niet iedereen heeft oren om te horen of ogen om te zien. Ik geef alleen aan mijzelf en daarmee geef ik alles aan diegene die echt kan horen en zien.

Haleluja

Ik voel in mij waarom het haleluja in mij opkomt en voel: ha voel ik in het hartgebied, le voel ik in mijn keel, lu roept de emotie op en ja brengt het omhoog naar de mind, brengt er cirkeling in en bekrachtigd.

Mezelf weggeven is vanuit onkracht, kleinheid, pijn en verdriet.

Het is geheeld, de muur is gevallen.

Ik leef vanuit kleinheid en de kleine herinneringen, meestal negatieve beelden blijven hangen als verkleving aan mij.

Deze kan ik nu in het moment direct loslaten, want het was er al lang niet meer.

Het geheugenveld is geopend en laat mij zien dat de persoonlijke herinnering voor een groot deel gestoeld is op trauma en daarmee het traumaveld opent. Dit veld ligt als het ware open en bloot, omdat bijna iedereen hierin zit. Andere velden overkoepelend en wegmoffelend.

Het geheugenveld is open en geeft alleen maar wijsheid en diepgang en geeft de werkelijkheid weer en maakt de elder in mij wakker.

Nu pas zie ik het verschil tussen herinnering en geheugen. Herinnering geeft een ingekleurd, zelfgemaakte werkelijkheid weer, terwijl het veld van geheugen alle werkelijke kennis in zich heeft en laat zien, wanneer ik het wil/kan zien en horen.

Wat een diepe ervaring zo op de vroege morgen.

Bovenstaande pasteltekening is van eigen hand en kwam naar boven in de energie van de elder.