De doorgedraaide digitalisering

Elke beslissing heeft consequenties.

In de inspiratie over ontdieren en ontmenselijken kon je al lezen over wat wij onze dieren aandoen. Dacht je dat het daar bij bleef? Nee, zij zijn ons voorbeeld en de machthebbers werken er naar toe ons net zo te oormerken om als de dieren. Het feit dat wij zo met dieren om kunnen gaan, geeft de macht een vrijbrief om verder te gaan en zien zij dat wij mensen er rijp voor zijn om ook zo behandelt te worden. Dus wij mensen zijn nu aan de beurt en met het verplichten van de muilkorf, wat eerst nog een experiment was om te kijken hoeveel makke schapen dat mondlapje zouden dragen, werd het al vrij snel verplicht. Want met anderhalve meter en de muilkorf zouden we het virus van ons af kunnen slaan. Wij gaan het gevecht aan met een virus. Wow. Maar helpen deed het niet, dus blijkbaar moet er nu massaal worden gevaccineerd. Is dat echt om ons te beschermen of zit daar een andere agenda achter? In ieder geval verdient de farmacie er wel heel erg mee en als je het geld volgt kom je op hele verassende zaken uit. Maar goed dat mag je zelf onderzoeken, daar is op internet genoeg over te vinden, zoals op de site van follow the money.

En over virussen, die zijn er altijd al geweest en zullen er altijd zijn, als wij hier op Aarde willen blijven leven. Bang gemaakt door de promotiemolen die media heet en blijkbaar een verlengstuk is van de overheid, gaan velen met de vakantie in zicht overstag en laten zich vaccineren. Niet meer voor de ander, je oma of opa, maar nu is ineens de reden vakantie en evenementen. Onze ouderen zijn we al weer vergeten.

Hoe is het toch zo ver gekomen? De media is een subliem kanaal, die eerst als vrije media fungeerde en ons verslaafd maakte aan de zwarte bakjes, met gemoedelijke afleiding. Eerst nog primitief met grote beeldbuizen en nu zover dat bijvoorbeeld een trein vol zit met hoofden gebogen over kleine zwarte plaatjes. Het fysiek contact met mensen van vlees en bloed is er bijna niet meer. De anderhalve meter samenleving bevestigd dat nog maar eens en leert onbewust dat je medemens een potentieel gevaar kan zijn. Werden we eerst bang gemaakt voor dieven, daarna voor terroristen en nu voor ieder medemens.

Met internet kun je de hele wereld binnen halen en zou je toch denken dat we daarmee alles wat meer in perspectief kunnen zien en ons leven beter kunnen inrichten. Maar het verkokerd nog meer. De censuur en algoritmes achter de schermen zorgen nog meer voor die verkokering. Een vrij medium dat internet? Allang niet meer.

Niets is wat het lijkt en internet is verworden tot een groot verkoopmarkt en sociale media. Die sociale media wordt weer gebruikt om te polariseren met de gangbare media en zo wordt alles in korte tijd weer misbruikt. Censuur viert hoogtij en wij burgers worden gedegradeerd tot gecontroleerde wezens. Het zwarte kastje is één grote geldkast geworden. De schat is nu niet goud maar heet data.

Wie had dat ooit gedacht, dat alles van het echte leven zich ineens in een digitale wereld afspeelt, ingeblikt, overzichtelijk én het lijkt oh zo handig, dus gebruiken we het massaal. Het heeft zo’n sterke magnetische aantrekking op de mensen en steeds  jongere kinderen kijken ernaar, dat de echte wereld erbij vervaagt.

En in dat speelveld verschijnt er een dodelijk virus en mogen we elkaar niet meer aanraken en knuffelen. Terwijl virussen er altijd al waren en zelfs heel nuttig zijn, dus ook onverslaanbaar zijn, want met het verdwijnen van virussen, verdwijnt het leven. Heeft iemand daar wel eens aan gedacht? Het zou hetzelfde zijn als dat we de giftige lucht gaan verslaan door niet meer te ademen. Iedereen verklaart je dan voor gek, met virussen is het net zo. Ze zijn onzichtbaar als de lucht en net zo noodzakelijk. Net als bij vervuilede lucht is het zaak de lucht schoon te maken, zo is het ook bij virussen een noodzaak ons lichaam te reinigen en ons immuunsysteem te versterken, want alleen dat kan zich weren tegen schadelijke virussen. Het is zelfs de vraag óf er schadelijke virussen zijn, of dat virussen zich schadelijk gaan gedragen in vervuilde bodem of te wel een vervuild lichaam. Zo redenerend is er werk aan de winkel voor ons mensen. Ga aan de slag met je eigen lijf.

De mens, ontmenselijkt en de meeste hebben het niet door. Waren het eerst de dieren die geoormerkt worden, nu zijn wij aan de beurt als het aan de machthebbers ligt en krijgen we een vaccinatiepaspoort. De volgende stap is een chip waar alle informatie opstaat.
Veel mensen zijn bang en gaan in het hele verhaal mee in de hoop op gezondheid, veiligheid  en vrijheid.

Maar zij die jouw vrijheid beperken, alle mogelijke schadelijke chemicaliën in voeding toestaan en bijvoorbeeld vredelievende demonstranten in elkaar meppen en opsluiten, diezelfde zij brengen jou geen veiligheid, gezondheid en vrijheid. Dat laten ze ons nu juist zien. Wat ze zeggen is vaak wat anders dan ze doen.

Machthebbers die ongecontroleerd hun gang kunnen gaan, leidt altijd tot een dictatuur. Misschien snap je straks waarom mensen in andere landen daar ook instonken. En wij maar schamper oordelen over hun domme gedrag. Wijzen is zo veel makkelijker, dan als het voor je neus gebeurd. Want je kan het niet geloven en toch gebeurt het waar je bij staat. Hoe kan dat? Zij kennen de agenda en wij niet. Toch als je heel goed kijkt en stopt met klakkeloos aannemen en vooral weer gaat voelen, dan kan het zijn dat je wereld waar je in geloofde omver valt, maar er verschijnt altijd weer iets nieuws. Door die angst heen gaan, daar heb je wat aan.

Ook inspiratie?

Wil je delen wat deze inspiratie met je doet of zelf een inspiratie opsturen?

Dat kan naar inspiratie@vrijmenszijn.nl.