Duizenden jaren ver…(Dit zou het begin moeten zijn van elk sprookje i.p.v. Er was eens…maar misschien is dat wel hetzelfde door het woord … eens…)
ontdekte men in de Kronieken van aller tijd, dat er een Aarde bestond.

Men probeerde een schatkaart te maken van deze Aarde op grond van wat er nog over was van alle verhalen.
Alsof je een heleboel letters vindt, die nog niet als taal begrepen kon worden. Een beetje zoals de letters die door onze wetenschappers gegeven zijn aan de genen. Stel je voor dat je de letters SKTEKKPTHE zou moeten vertalen. In een zin . En dan had je waarschijnlijk nog maar één zin te pakken uit een verhaal, die waarschijnlijk ( want zo leek het eruit te zien) geen apart verhaal was, maar een verhaal in een verhaal, in een verhaal.

En dan was het ook nog mogelijk om binnen al de verhalen, dwarsverbanden en samenwerkende verhalen te ontdekken, om toch weer net een heel ander verhaal te vertellen en te begrijpen.

Het waren flinterdunne fragmenten uit een , naar het zich liet voelen, magnifiek epos in de kronieken van aller tijd.

Men wist dat er in ruimte en in de verschillende tijdslijnen, coördinaten bestonden, die op de juiste manier onderzocht, een sleutel bevatte om die taal te ontsluiten, beter te kunnen begrijpen.

Op zoek hierna, ontdekte men dat de Aarde ook werkte met deze letters. Ze had een andere uitdrukkingsvorm dan de kleine letters.. De expressievorm van het alfabet waren de geometrische vormen van de graancirkels .

Deze geometrische vormen vormden samen het alfabet van de Aarde , een taal uitsprekend, uitdrukkend, haar verhaallijn, haar sproken.
Een mysterie ging open, omdat sterretaal, aardetaal, flarden wat er nog over was aan letters en fragmenten in de kronieken, die verhalen, tot leven gebracht werden.

Chrisan Laarman

Meer inspiratie

Her-inneren

Her-inneren

               Voor nu een laatste inspiratie van Chrisan nu ze is overgegaan. Deze vond ik nog tussen haar teksten en heb ik nooit geplaatst. Zij laat ons her-inneren, zoals zij zich in mij innert.Het was in de tijd. Het was in...

Doorvoeler

Pas als je ziet dat er leugens zijn, ga je op zoek naar waarheid. Dan is al ons zoeken naar waarheid ook een sluier een afleiding die is ingezet door de leugen. Wat mij op deze gedachte bracht is dat ik een film zag ( I am the River, the River is me) waarin de vraag...

Ook inspiratie?

Wil je delen wat deze inspiratie met je doet of zelf een inspiratie opsturen?

Dat kan naar inspiratie@vrijmenszijn.nl.