Op zoek naar de waarheid, het is een terugkerende gedachte in mij en nu ik er mee aan de slag ga, merk ik dat het veel meer oproept dan ik aanvankelijk had gedacht.  Als ik het woord waarheid in mij laat rollen, dan gebeurt er heel veel. Er hangt heel veel aan merk ik. 

Waarheid is niet eenvoudig hier op Aarde, het is makkelijker de waarheid te verdoezelen dan die onder ogen te komen. Wil ik wel altijd de waarheid horen?

Waarheid voelt hard, onverbiddelijk, haalt me steeds uit mijn comfortzone.

Waarheid is eigenlijk helemaal niet comfortabel. Je kan er niet lekker in hangen, lekker in uitluieren, alles maar een beetje over je heen laten komen.

Waarheid vraagt moed, kennis en inzicht.

Waar vind je waarheid, in een veld met zoveel informatie, door zovelen gedeeld, waarin je niemand kent, maar wel heel veel tot je neemt, kan je daarin waarheid vinden?

Wat ik dacht bij internet, het delen van informatie, dat we eindelijk alles te weten zouden komen, is verworden tot een goudmijn voor degene die het beheren en voor ons gebruikers is het wel erg moeilijk om waarheid van leugen te onderscheiden. Het vraagt wel heel veel onderscheidingsvermogen. Er komt veel boven tafel, maar daarmee lift heel veel leugen mee. Als ik niet wil dat jij het weet, kan ik beter een halve waarheid rondzenden of waarheid verpakt in leugen. Wie herkent dan wat waar is? Daar waar veel belangen liggen wordt nooit eerlijk gedeeld.

Steeds duidelijker tekent het zich af. De corona pandemie is in hoofdzaak een digitale pandemie, waar we wereldwijd elkaar napraten. We worden bestookt met angstbeelden ( waar of niet), het doet wat met de mensen en het haalt vaak niet het beste naar boven. Angst doet rare dingen en is ook een slechte raadgever.

Als waarheid zo moeilijk te vinden is en het zo makkelijk is om ons mensen te misleiden, is het dan wel de bedoeling om de waarheid te zoeken? Is het wel te vinden? Is wat ik zeg en denk waar? Voor mij wel, maar dat hoeft het voor jou niet te zijn. Elke waarheid kent zijn tegendeel. Bij alles wat geuit wordt kan een ander iets tegenover zetten. In de dualiteit zijn er altijd twee kanten en zal er dus nooit een absolute waarheid zijn. Wat voor mij waar is, kan voor jou een leugen zijn.

Alleen ikzelf ken de waarheid, want dat wat voor mij waar is, ervaar ik als echt in mij. Mijn waarheid is voor mij waar en meer kan ik er niet van maken.

Hoe voelt dat voor jou of wat vindt jij ervan?

Ook inspiratie?

Wil je delen wat deze inspiratie met je doet of nodigt het je uit voor jou inspiratie dan kun je hier onder reageren. Je kunt ook een inspiratie toesturen vinaar inspiratie@vrijmenszijn.nl, na goedkeuring wordt je tekst op de site geplaatst. 

2 Reacties
  1. Laura Bechger

    Mooie website!

    • VrijMensZijn

      En jij bedankt voor alle hulp ervoor, want zonder jou zou de website er niet zijn.