Natuur inspiratie

Verbinding met de natuur is voor mij zo vanzelfsprekend, dat het mij moeite kost er iets in te doen. Ik voel me het prettigst als ik er gewoon in aanwezig mag zijn. Terwijl de natuur tegenwoordig beheerd en berooid wordt voel ik mij er steeds ongelukkiger in. Het doet pijn als ik de plantsoenendienst een haag zie afhakken met hun monstermachines en een ravage achterlaten. Het is de pijn die we allemaal hier op Aarde kennen. De natuur zit in onszelf. En zoals ik mij verwijdert voel van de natuur buiten mij, zo voel ik me steeds verder weg van mijn eigen innerlijke natuur. En dat laat ik niet gebeuren. Inzicht geeft de mogelijkheid tot andere daden en laat steeds meer zien van mijn innerlijk ware natuur, het oorsprongrijke leven.

Van jongs af aan houd ik al van de wilde kruiden en vogels en de sterrenhemel. Dat heb ik te danken aan mijn vader die mij die liefde heeft bijgebracht en mij veel heeft geleerd. Op mijn balkon nestelt de koolmees en staan de wilde planten in bakken, tussen de kruiden. Stinkende gouwe en hondsdraf, bosbes en salie en paardenbloem en teunisbloem. Alle inspiraties die verbinding hebben met de natuur zullen hier gedeeld worden en graag lees ik jou natuur inspiraties hier ook. Voel je vrij.

De zwaluwen

De zwaluwen

               Waar zijn ze gebleven? In de avondzon zittend op een bankje met al het gekwetter in de lucht. Ik herinner het me nog zo goed van vroeger. Zo heerlijk om te horen, zo heerlijk om bij weg te dromen. Hoog in de lucht...

Lees meer
Walnoot

Walnoot

               De walnoot ken ik al vanuit mijn vroege jeugd. In de tuin stond een grote walnotenboom en ik vond het altijd een machtige boom, prachtig breed bladerdak, waaronder het heerlijk toeven was, we speelden onder de...

Lees meer
Stinkende gouwe

Stinkende gouwe

               Misschien niet meteen het eerste kruid wat je voor je ziet, maar deze plant kwam al vroeg in mijn leven en nog steeds is het kruid bij mij. Als een trouwe helper. Waar ik nu woon heb ik een ruim balkon met grote...

Lees meer
Hondsdraf

Hondsdraf

               Op mijn balkon staan grote bakken die zich vanzelf voor een groot deel vullen met wat men algemeen “onkruid” noemt. We behandelen onkruid zoals het woord het ook aangeeft, het zijn kruiden die ondingen zijn en die...

Lees meer
Soep familie

Soep familie

               Het blokje bouillon, als samengeperst smaken bommetje, wist natuurlijk wel dat hij zijn gaven in water, kon inzetten ter verdieping. Maar het was weer Ui ( samen met zijn Japanse dude Soya), die hem duidelijk...

Lees meer
Onkruid

Onkruid

               Deze inspiratie gaat over onkruid. Het kruid dat wij het liefst allemaal wieden als het in onze eigen tuin staat. Maar wat prachtig bloeit langs de weg en de akkers. Wat is dat toch dat, dat wat gewoon gratis...

Lees meer