Over mij

Vrij Mens Zijn is een website geboren uit de drang om te delen. Te delen wat  binnen in mij leeft en speelt, in gedachtes, ervaringen en gevoelens. Ik deel het omdat ik voel dat we met veel meer zijn, terwijl het pad zo allenig voelt. Ik voel verbinding en oh, wat heb ik daar een behoefte aan. Het wordt steeds sterker. Ik wil me laten zien en gezien worden in wie ik ben. Helemaal mezelf mogen zijn. Dat is best wel een opgave in deze zware wereld, waar niets is wat het lijkt en bedrog hoogtij viert. Ook in mij, het is het ontdekken in mezelf van wat er oorspronkelijk, het menszijn in mij is en welke franje en leugen er allemaal aan kleeft. Op deze site vind je mijn tocht door het doolhof Aarde.

Ik zal me even op de Aardse manier aan je voorstellen. Mijn naam is Mirjam Schnelle. Als eerste wil ik een vrij mens zijn. Ik voel me een vrijspreker en vrijdenker. Ik ben een bezielende, zorgende voor kinderen en kleinkinderen en mijn geliefden, maar ook zorgelijk, creatief maar ook onzeker, schrijvende waarin ik alles los kan laten, muzikale wat steeds meer los komt en gaat stromen en vrouw.

Waarom ik als dyslect nu juist ben gaan schrijven, echt weten doe ik het niet, maar blijkbaar schuilt er in mijn zwakte juist mijn grootste kracht. Ik houd van praten, waarbij de ander vaak een klankbord is, waarin ik terug hoor wat ik zeg en het dan weer binnenkomt en ik dan pas echt voel of het klopt met mijn binnenste. Zo ook met het schrijven. Het gaat vaak vanzelf en laat mij regelmatig verbazen over mijn eigen schrijfsel. Het is een uiting die daarna ook weer van het papier, lezend binnenkomt en mij reflectie en helderheid in mijzelf teruggeeft.

Ik heb er lang mee gewacht om dit aan te durven, maar juist deze roerige tijd waarin zoveel over ons heen komt, brengt bijna de noodzaak het te doen en daarmee de durf bij mij. Nu het staat ben ik er trots op en geniet er met volle teugen van. Al het werk wordt beloond met deze mooie website. Ik ben ook weer gaan fotograferen, wat maakt dat de landschapsfoto’s op de site door mijzelf gemaakt zijn, op enkele na die van bekenden zijn, zoals mijn dochter, die ook deze site voor mij heeft opgezet. Daarvoor mijn dank, lieve meid.

Voor mij geeft deze huidige tijd veel stof tot nadenken en herbezinning. Veel staat op zijn kop zowel in de wereld en zo ook in mijn binnenwereld. Vragen doemen op als wie ben ik, wat doe ik hier, wat is leven, wat is vrij mens zijn in een wereld waarin steeds meer de controle wordt opgevoerd? Bestaat de vrije mens wel? Allemaal vragen waar ik me mee bezig hou.  

Met deze site, wil ik de verbinding aangaan met de buitenwereld, met jou als lezer, waar ook plaats is voor jouw schrijfsels. Wat zijn jouw vragen, hoe sta jij in deze veranderende wereld of wat is voor jou vrijheid? Ik wil me verbinden met jou en ik zie deze site als een platvorm voor de vrije mens. Ik sta open voor jouw inspiraties, want als ik het durf, nou dan jij toch ook? Kom maar op en laat je horen, want in het delen zelf, zit de kracht van verbinding.

Dus hierbij de uitnodiging aan de lezers die resoneren met vrijmenszijn, deel ook jouw inspiraties op deze site. Voel je vrij en spreek je als mens uit.

 

Wees welkom