Volgende week zijn er weer eens verkiezingen. Weet jij al wat je gaat doen?

Ik heb nooit veel met politiek gehad, maar mij wordt iedere keer weer gevraagd te gaan stemmen. En ja hoor, ik heb jaren gestemd, altijd op linkse partijen. Totdat ik hard met mijn neus op de feiten werd gedrukt Het was in cojonatijd waar ik er achter kwam dat zowel rechts als links onmenselijke regels en wetten uitvaardigden. Het maakte ineens niet meer uit of je links of rechts was. Ik voelde me bedondert en belazert en voelde dat, dat al mijn hele leven al zo was. Wat een deceptie in eerste instantie. Ik geloofde in de leugen en die viel pardoes in duigen. Maar nadat ik van de schrik was bijgekomen, voelde het als een verademing. Er kwam ruimte en een leugen viel aan diggelen en daarvoor kan waarheid in de plaats komen.

Ik twijfelde al veel langer en heb jaren mijn stem ongeldig gemaakt om uiteindelijk gewoon te stoppen met stemmen. Maar daar krijg ik veel commentaar op, als je stem gaat toch naar de grootste partij of je steekt je kop in het zand, want regeren doen ze toch wel. Of je kunt nu werkelijk het verschil maken. Dat hoor ik zeker bij  bij deze verkiezingen, dat het misschien wel de laatste keer is en oh, zo belangrijk. Maar daar voel ik bangmakerij en daar blijf ik buiten. Nee, het voelt allemaal niet goed.

Ik wil mijn stem laten klinken zoals ik dat voel en waar ik dat voel. Ik geef niet mijn fiat aan mensen die ik al helemaal niet ken en die het voor mij dan wel eventjes gaan regelen. Alles wat ze in de propaganda campagnes beweren zegt niets als ze eenmaal regeren, het kan altijd anders. En toch wil ik weten of ik er goed aan doe en zo kwam ik dan ineens op de site van Vrije Kees en zij hadden afgelopen week een zoombijeenkomst over kiezen en daar was ik bij. Hier deel ik met jullie wat mij daarin raakte en het maakte mij heel erg blij. Eindelijk een liefdevol betoog over de vrije mens en nu weet ik zeker dat ik nooit meer aan deze poppenkast mee doe.

Er is in Nederland een kieswet en er worden verkiezingen uitgeschreven. Wij stemmen niet, wij kiezen. Wij kiezen een vertegenwoordiger die uiteindelijk in de kamer mag gaan stemmen op wetten enzo. Dat lijkt heel democratisch, maar als je weet dat je als kamerlid verbonden bent aan een partij en dat de leiding de koers bepaalt en het niet gewoon is om anders dan de partijterreur te stemmen, zie je al dat het niet zo vrij of vrijblijvend is als het lijkt, maar er zit wel ruimte in en de leider van de partij moet natuurlijk wel worden gesteund door de achterban.

Als je verder graaft en kijkt dan zal je zien dat 80% van de wetgeving helemaal niet in Nederland gebeurt, maar vanuit de EU wordt gestuurd. En er zijn meer organisaties, die al helemaal niet door het volk zijn gekozen die heel veel in te brengen hebben en ook wet- en regelgeving bepalen. We hebben de BIS in Bazel, die al het financiële verkeer regelt. En als je weet dat die gebouwen op eigen grond staan waar geen staat zeggenschap over heeft. waar zij een eigen politiemacht hebben dus net als het Vaticaan geheel onafhankelijk zijn, dan krap ik mij achter mijn oren, hoe kunnen wij ons zo een oor aan laten naaien. Dan hebben we nog de WHO in Geneve en de WEF in Davos. Goh dat zit allemaal in Zwitserland. Zal dat nou toeval zijn?

Nog wat getallen voor als het je nog niet duizelt en deze heb ik in een verhaaltje verwerkt.

Er waren eens 147 multinationals in 2011, die zo groot en sterk waren dat ze 40% van de wereldomzet in handen hadden. Wat waren zij blij met die macht en zij wilde dat dat alleen maar meer werd. Zij kochten kleine bedrijven op, want ja, zij hebben het geld en zo werden ze steeds groter en rijker. Zij hadden hele volkeren die onder hen werkte voor een hongerloon, want hun winst was 60% van de wereldbevolking en ja, hoe minder je aan loon uitbetaald, hoe meer er in hun broekzakken verdween en die broekzakken werden weer gemaakt in lage lonen landen, ja die bestaan echt. dat is een paradijs voor een multinational. We zitten nu in 2023 en raadt eens. Deze multinationals zijn alleen maar rijker geworden. Even nadenken……., dan zijn de burgers dus armer geworden? Goed geraden joh. Weet dat zij de 18 grootbanken in bezit hebben, die uiteindelijk weer in handen zijn van 2 partijen. Maar ze hebben nog veel meer in bezit. De voedingsindustrie, de wapenindustrie, de telecombedrijven, de media, universiteiten en aj ajaj, de regeringen. Dat lijkt wel bijna alles. Nou zij bezitten niet de problemen die daaruit voortkomen. Die moeten wij als burger zien op te hoesten van ons steeds lagere inkomen. En wat zei je? Ook regeringen, oepsie daar gaat mijn stem. De burger heeft het nakijken en kijkt naar een grote poppenkast, georkestreerd door een handje vol mensen.

Ga je dan toch stemmen? Dan stem je in met het bestuur. Dus als het anders uitvalt, kun jij daar helemaal niets meer mee. Jij geeft een volmacht aan het systeem en in naam van jou mogen zij doen wat ze willen. En dat doen ze ook. Wat jij denkt dat er gebeurt, als stemmer, dat jij op iemand stemt die uitvoert wat die zegt, want dat is de reden dat jij er op stemt, toch?
Maar het is precies omgekeerd. Jij geeft een volmacht waardoor jij moet doen wat zij willen. En wetend dat de macht ook niet bij onze politiek ligt, maakt het stemmen wel heel raar.

En wetten zijn altijd inperkend. Dus jij geeft een volmacht weg aan jouw partij om in naam van jou je vrijheid in te perken. Omdat een wet inperkend is, staan er ook dwangmaatregelen en heel veel straffen in het wetboek. Dit gaat niet over de vrije mens.

Daar komt nog bij dat je dit alles niet doet als mens, maar als natuurlijk persoon. Die ontstaat nadat jij bent aan gegeven bij de burgerlijke stand na je geboorte. Daar wordt administratief een natuurlijk persoon van jou gemaakt. Dat klinkt als iets wat niet zo erg is. Maar als je weet dat de wetten alleen gelden voor de natuurlijke persoon en er in geen wet de mens wordt genoemd, gebeurt er ineens iets in mij. Er is een heel administratief persoon gecreëerd en wij leven daarnaar. Wij worden als mens geboren maar binnen drie dagen worden wij een burger, door de aangifte bij de burgerlijke stand. Het zijn maar woorden, maar ze zijn ook zo waar en ze wijzen je de weg als je het maar wil zien.

Als je de envelop leest die je hebt gekregen van je stembewijs, dan zie je dat daar staat:
“Deze enveloppe bevat uw stempas. Bewaar deze zorgvuldig!

Dat is precies wat ik er mee ga doen. Heeéél goed bewaren.

Als mens ben je vrij te doen wat jij wilt en maak daar gebruik van, zonder dat je een ander benadeelt. Zoals de Maya’s zeggen : “ik ben een andere jij”.

Wil je meer weten over het verschil tussen mens en natuurlijk persoon ga dan eens kijken op de site van Vrije Kees. Veel plezier met je keuze en luister vooral naar jezelf.

Ook inspiratie?

Wil je delen wat deze inspiratie met je doet of zelf een inspiratie opsturen?

Dat kan naar inspiratie@vrijmenszijn.nl.