Heb je ooit van overbevolking bij de natuurvolkeren gehoord?

Zet muizen in een kooi en ze “vermenigvuldigen zich als konijnen” zonder natuurlijke vijanden.

Zet mensen in hokken, die we dan flatgebouwen, huizen, appartementen en zo noemen en dat bij elkaar wordt weer steden en dorpen genoemd.

Haal het uit de natuurlijke omgeving weg en een onnatuurlijke vermeerdering breekt uit met ziekte en plagen tot gevolg.

Los van je natuurlijke omgeving is er ook geen geneesmiddel meer voor handen en de kennis raakt verloren. Afhankelijk is geboren.

Het is het afgesneden zijn van je oorsprong, wat wildgroei veroorzaakt.

Ook inspiratie?

Wil je delen wat deze inspiratie met je doet of nodigt het je uit voor jou inspiratie dan kun je hier onder reageren. Je kunt ook een inspiratie toesturen naar inspiratie@vrijmenszijn.nl, na goedkeuring wordt je tekst op de site geplaatst.

2 Reacties
 1. Erik

  “Heb je ooit van overbevolking bij de natuurvolkeren gehoord?”

  Nee, want bij natuurvolkeren komen dingen voor die beschaafde mensen overwonnen hebben, zoals zeer hoge kindersterfte, moedersterfte bij bevalling, aanvallen door wilde dieren, moordpartijen door stammenstrijd, kanker of malaria. Daarnaast is de levensverwachting onder natuurvolkeren nog geen veertig procent van die onder beschaafde mensen. Het is een illusie van ijdele dromers dat natuurvolkeren beter af zouden zijn. Bovendien, waar leggen zij de grens? Waarom is een ‘vlees drogen in de wind’ anders dan ‘vlees bewaren in de koelkast’. Hoe is ‘vuur gebruiken voor warmte en licht’ anders dan ‘centrale verwarming en een spaarlamp’? Een pijl en boog is een uitvinding van het brein. Een tuniek van hertenvel is een uitvinding van het brein. Maar een computer en een ruimteschip zijn dat ook. Alles wat gecreëerd wordt in dit heelal is natuurlijk. Een vogelnest, een beverdam, een rietenmand, een plastic fles, een speer, een kernwapen, alles. Maar waar ligt de grens? Er is geen grens. De aarde is de aarde en de mens is de mens. En de mens is hier nu eenmaal. En de aarde? Die is er nu voor de mens. Net als het hele heelal!

  Antwoord
  • VrijMensZijn

   Dankjewel Erik voor je reactie. Het gedachtenveld van waaruit je reageert komt voort uit de dominant heersende gedachte die je overal kunt vinden. De vrije associatie komt uit de vrije gedachten waaronder dromen valt en vrije associaties zoals ik in de inspiratie gebruikte. Blijkbaar sluit jouw gedachtewereld het associeren en dromen uit en voel jij je thuis in de gangbare gedachten, die meestal voor jou worden gedacht en niet jouw gedachten zijn. Ik nodig je uit om ook te gaan associeren en te dromen en te ervaren wat dat met je doet. Vriendelijke groet, Mirjam Schnelle

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.