Waarheid we hebben het er zo makkelijk over en iedereen weet wel wat de waarheid is of toch niet?
Is het niet iets waar heel veel ruzie om wordt gemaakt of waar kinderen voor worden terecht gewezen? Als je niet de waarheid spreekt dan lieg je of fantaseer je of droom je. Waarheid staat als een paal boven water en wat niet waar is heeft vele benamingen. Waarheid brengt zwart-wit denken, het is waar of niet waar.

Waar zit waar nog meer in, bijvoorbeeld in koopwaar. Of dat altijd waar is? Vaak wordt je met koopwaar bedonderd.
Waarom is waarheid dan altijd goed, of laten we ons bedonderen door koopwaar als waar aan te nemen? Je spreekt de waarheid, iets wat we allemaal zo makkelijk zeggen en we nemen zoveel zo makkelijk voor waarheid aan. Is waarheid zo waar als een klontje? Ik stel maar wat vragen, omdat ik er zelf vraagtekens bij zet.
Wat zie je op de foto? Weet jij wat het is? Is het waar als ik zeg dat het een oud industrieel metaal glasdak is? Ik spreek de waarheid en ik alleen weet dat. Jij moet dat maar geloven of aannemen. Je weet het nooit zeker of wel? Misschien herken je het of heb je het wel eens gezien, dan weet je dat het waar is. Anders moet je het maar aannemen.

Van waar al deze vragen? Omdat ik nu voel dat ik uitkom waar mijn vraag over waarheid naar toe gaat. Dat we zo makkelijk aannemen. Dat is wat deze tijd zo sterk laat zien, zeker nu de informatie via de mainstream media (MSM) veelal gelijk is en iedereen hetzelfde zegt en als je ervan afwijkt, ze dat hebben bestempeld als complotdenker of wappie. Het stigmatiseren is al lang begonnen, of vind je dat ik overdrijf? Diversiteit is ver te zoeken in meningen en waarheden. Hé, wat grappig dat vinden we ook van onze natuurlijke omgeving. Net als dat de zeeën verzuurt zijn en onze lichamen dat ook vaak zijn. Goh, zou daar een verband tussen zitten, tussen de natuur buiten ons en onze eigen natuur. In het Matrixmodel staat alles op zichzelf, zodat je de verbanden vooral niet maakt of er over na gaat denken. Napraten en aannemen dat is het credo. Er is één overheersende mening én dat is ook nog waar.

Aanname wordt verward met waarheid. Als die en die het zeggen dan zal het wel waar zijn. als een eenling praat dan neem je het niet zo makkelijk aan, maar als tien mensen het zeggen al weer veel makkelijker. Als een president of een wetenschapper, een dokter of chirurg iets zeggen nemen we dat meestal als waar aan. En zij zijn steeds minder gewend dat er kritische vragen worden gesteld.

Ik ben ooit, nadat het advies van de chirurg was om mijn galblaas te verwijderen en wel zo snel mogelijk omdat ik dood kon gaan, tegen het advies ingegaan en daarvoor moest ik een document tekenen wat hij in geen tien jaar meer tevoorschijn had hoeven halen en waarin ik tekende voor mijn eigen verantwoordelijkheid. Natuurlijk neem ik mijn eigen verantwoordelijkheid.
Tegenspraak wordt niet geduld en in de laatste maanden nu met de Oekraïne oorlog lijkt het zich steeds verder te verharden. Er is één waarheid en die wordt ons door de politiek, de farmacie en de media door de strot gedouwd en de meeste mensen vinden het prima.

Wie vraagt zich af of de beelden en de verhalen bij beelden wel kloppen? Wie durft het überhaupt te betwijfelen. Zelfs dat is tegenwoordig gevaarlijk. Oh nee jongens we leven in een democratie, ja toch? Neem dit eens in je op, klik hier  en kijk vandaaruit naar wat de media ons laat zien. Wat is real en wat is gemanipuleerd?

Ook inspiratie?

Wil je delen wat deze inspiratie met je doet of zelf een inspiratie opsturen?

Dat kan naar inspiratie@vrijmenszijn.nl.